22 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Recordaantal deelnemers ‘spint’ zich in het zweet

Geplaatst op: 12 januari 2019

Melina Kamphof-Van Steenselen (midden) wil tien uur spinnen.

Een recordaantal deelnemers zwoegt zaterdag voor Zwartewaterland Helpt. 117 fietsers doen mee aan de jaarlijkse spinningmarathon, die dit keer in De Prinsenhof in wordt ‘verreden’. Dik kans dat de organisatie vanavond om 20.00 uur ook een recordopbrengst bekend kan maken.

Zwartewaterland Helpt levert al jarenlang een mooie bijdrage aan een goed doel. Dit keer is dat de Stichting Energy4All. Ook de spinningmarathon staat in het teken van deze stichting. Deelnemers brengen geld bij elkaar en dat bedrag wordt nog eens verdubbeld door ‘Europa’.

Aan de jubileumeditie, de marathon is toe aan nummer tien, doen een record aantal deelnemers mee. In De Prinsenhof staan meer dan zeventig fietsen opgesteld, die op sommige uren ook volledig bezet zijn.

Colin Kist van Sportland Hasselt weet het uiterste uit de deelnemers te persen. Als jaren negentig deejay Paul Elstak wordt ingestart, is het vol aan de bak voor de fietsers. Melina Kamphof-Van Steenselen gaat dan nog steeds energiek te werk. Zij is ’s ochtends om 10.00 uur al op de fiets gestapt en wil daar tien uur op blijven zitten. Om 20.00 uur moet dus ook blijken of zij deze monsterprestatie heeft voltooid.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore