22 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia over de dijk naar Zalk

Geplaatst op: 31 januari 2019

(door Gerrit Slurink) Na de algehele afgelasting van afgelopen zaterdag staat er voor Olympia’28 komende zaterdag een uitwedstrijd op het programma. Olympia’28 gaat, ijs en weder dienende, voor de dertiende competitiewedstrijd op bezoek bij de sv Zalk. Het is de return van 17 november vorig jaar. In eigen huis boekte Olympia’28 toen een 3-1 overwinning.

Op die bewuste koude zaterdagmiddag zette Willard Visscher Olympia’28 op voorsprong en kort voor rust maakte Jeroen van den Bosch de gelijkmaker voor sv Zalk. In de laatste tien minuten scoorde Jeffrey van de Belt tweemaal en dat leverde Olympia’28 de vierde overwinning op rij op. Het team van trainer Gerrit Hamer staat op een 13e plaats met 9 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van -14 (13-27). Men boekte 2x een overwinning, speelde 3x gelijk en verloor 8 wedstrijden. In thuiswedstrijden behaalde sv Zalk 5 punten en in uitwedstrijden 4 punten. Olympia’28 vinden we terug op een 7e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden en een doelsaldo van +4 (25-21).

SV Zalk oefende afgelopen dinsdagavond tegen zondag 4e klasser OVC’21 uit Ommen en won vrij simpel met 5-0. Olympia’28 oefende afgelopen zaterdag op het kunstgras bij buurman DESZ  tegen SC Emmeloord, uitkomend in de zondag 2e klasse Noord en verloor met 4-2. Volgens de SC Emmeloord correspondent was het een onderhoudende wedstrijd. Er werd niet bij vermeld dat Olympia’28 ze wel in het zadel hielp door dat het in deze wedstrijd in een oude fout verviel door ogenschijnlijk niet scherp aan de wedstrijd en de tweede helft te beginnen. Zo keek men na twee minuten al tegen een 1-0 achterstand aan en die werd twee minuten na de rust verdubbeld.

Hopelijk is men inmiddels ontdooid uit de winterstop en kan er een overwinning gevierd worden. Het verschil op de ranglijst geeft daar geen garantie voor. Wil men zich handhaven in de kop van de middenmoot, dan zal het team van trainer Jarrisch Keizer scherp aan de wedstrijd moeten beginnen om te voorkomen dat men verder wegzakt in de middenmoot. Winst kan dus een enorme stap in de goede richting betekenen!!

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark “An de Steege” Broeksteeg 42, 8276 AG  Zalk waar de aftrap om 14.30 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van de sv Zalk voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore