24 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Twintig ‘Zwartewaterschaaters’ actief op de Weissensee

Geplaatst op: 1 februari 2019

Verschillende rijders van Trainingsgroep Het Zwartewater uit Hasselt namen deel aan de 100 km of 200 km tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Na een grondige voorbereiding van enkele maanden reisde een groep van ongeveer 20  leden opnieuw af naar Techendorf.

Materialen, kleding, voeding, conditie en de sfeer waren allemaal perfect in orde en het beloofde een mooie dag te worden. Voor de 200 km rijders ging de wekker al om 4.30 uur om uiteindelijk om 7.00 uur aan de start te staan. Bij een temperatuur van minus 18 graden klonk het startschot en onder luid gejuich gingen de eerste 1100 rijders van start en werd de eerste ronde van 12,5 km in het donker van de ochtend ingezet.

Bij weinig wind en met een stralende zon waren de omstandigheden die dag goed te noemen. Vanzelfsprekend horen er bij natuurijs diverse scheuren in de ijsvloer, maar gelukkig zijn de meeste leden zonder ernstige verwondingen teruggekeerd. Na 7 uur en 51 minuten kwam Jan Kanis als eerste rijder van de Trainingsgroep na 200 km over de finish. Met deze tijd behoorde hij tot de zestig snelste schaatsers van de toertocht van 29 januari. Vervolgens behaalden achtereenvolgens ook Rene Staalstra, Roeline Knoll, Derk Jan Verhoek, Wilco de Jong, Klaes-Maarten van der Stege, Lambert Akkerman, Johan Dunnink en Daan van der Lingen de finish van de 200 km.

Voor Daan (en ook alle supporters) was het extra spannend want hij arriveerde 10 seconden voor sluitingstijd van de voorlaatste ronde de finish en mocht zo gelukkig de tocht uitrijden. Om precies 19 uur arriveerde Daan in het volledig donker en onder luid gejuich van supporters en verzorgers als laatste die dag de finish. De overige rijders leverden hun eigen topprestatie en behaalden diverse afstanden: Maud Feenstra (150 km ), Wilke Feenstra (125 km), Harjan Rumpf (100 km), Albert Grolleman (75 km) en Boudewijn Zuidema die helaas al vroeg moest opgeven vanwege materiaalpech (25 km). Een prachtig resultaat die voor velen als een grote overwinning voelde.

“Deelnemers maar zeker ook supporters en verzorgers en trainers kijken terug op een hele geslaagde reis en we bedanken graag alle thuissupporters en sponsoren die ons in de voorbereidingen en tijdens de schaatstocht live gevolgd en gesteund hebben. Wij kijken nu al weer uit naar de komst van natuurijs in Nederland. We zijn er klaar voor”, aldus de schaatsers uit Hasselt en omgeving.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Twintig ‘Zwartewaterschaaters’ actief op de Weissensee”

Nightstore