22 september 2020 Gebruikers online: 52
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Streekderby voor Olympia ’28

Geplaatst op: 8 februari 2019

(door Gerrit Slurink) Zaterdag waarschijnlijk de eerste thuiswedstrijd voor Olympia’28 na de winterstop en wel thuis tegen Zwolsche Boys. Het is voor Olympia’28 de veertiende competitiewedstrijd en het is de return van de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op 22 september 2018. Op het “Jo van Marle” sportpark verloor Olympia’28 in de stromende regen met 3-2.

Na een, net als het weer, slechte eerste helft keek Olympia’28 met de rust tegen een 3-0 achterstand aan door doelpunten van David Bloem 2x en Kevin Westerbeek. In de tweede helft een sterker Olympia’28, maar ondanks vele kansen kwam men niet verder dan twee doelpunten die op naam kwamen van Willard Visscher en Jeffrey van de Belt.

Zwolsche Boys staat na 14 wedstrijden op een 2e plaats met 27 punten uit 14 wedstrijden en een doelsaldo van +20 (35-15). Het team van trainer Bart Ester boekte 8 overwinningen, speelde 3 maal gelijk en verloor ook 3 keer. Afgelopen zaterdag kreeg het de derde nederlaag te verwerken. Het laaggeplaatste DSV’61 ging in Zwolle met de drie punten aan de haal middels een 0-1 overwinning. Zwolsche Boys was de ploeg met het meeste balbezit maar zoals een supporter van Zwolsche Boys het na afloop treffend verwoordde: “Gefeliciteerd, jullie hebben heel goed verdedigd, de groen-witten waren soms meer met elkaar bezig dan dat zij de schaars gecreëerde kansen verzilverden”.

Een enorme domper voor de ambitieuze Zwollenaren die voortvarend van start gingen na de winterstop middels een 9-3 overwinning op VSW-Windesheim. Het gat met koploper ZAC blijft weliswaar 1 punt maar wel met 2 wedstrijden meer gespeeld. Olympia’28 liet zich zaterdag van de goede kant zien door verdient de drie punten mee te nemen uit Zalk. Het team van trainer Jarrisch Keizer boekte daar een 2-4 overwinning. Doelpuntenmakers voor de Hasselters waren John Sanders en Jeffrey van de Belt die beide tweemaal doel troffen. Door dit resultaat steeg het team van Jarrisch Keizer naar een 6e plaats met 20 punten uit 13 wedstrijden en een doelsaldo van +6 (29-23).

Olympia’28 wil de lijn na de belangrijke driepunter van afgelopen zaterdag tegen sv Zalk graag doortrekken om zo aan te haken bij de achtervolgers op koploper ZAC. Hopelijk geeft het thuisvoordeel zaterdag de doorslag en kan men Zwolsche Boys tot op vier punten naderen met een wedstrijd minder gespeeld. En revanche nemen voor de nederlaag in Zwolle moet een vanzelf sprekendheid zijn!!

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 15.00 uur is maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore