20 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Thema-avond ‘levend verlies en rouw’

Geplaatst op: 11 februari 2019

Steunpunt en Contactgroep Mantelzorg Zwartewaterland houdt 27 februari een thema-avond rondom ‘levend verlies en rouw’. De avond wordt gepresenteerd door Marga den Boer, consulent bij MEE IJsseloevers en deskundig als het gaat om het thema.

“Wij lopen ook tegen rouwreacties aan als naasten ziek worden. Door verlies van gezondheid of door bijvoorbeeld dementie of wanneer ouders steeds meer zorg nodig hebben”, aldus mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg van IJsselheem. “Maar ook wanneer de toekomst er anders uit komt te zien dan verwacht, door scheiding of kinderloosheid. Deze voorbeelden van verlies noemen we ook wel ‘levend verlies’.”
Tijdens de avond wordt uitgelegd wat levend verlies is. Er wordt dieper ingegaan op welke gevoelens van rouw er kunnen zijn. Bovendien krijgen bezoekers handvatten aangereikt over hoe om te gaan met rouwgevoelens. Vervolgens is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan om eigen rouwervaringen uit te wisselen.

Aanvang in Het Teeuwland is om 19.30 uur,  inloop met koffie start om 19.00 uur. De avond eindigt rond 21.00. Entree is gratis. Opgave voor 22 februari bij mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg
l.ruitenberg@ijsselheem.nl of 06 130 149 55.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore