23 september 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zestig jaar een echtpaar

Geplaatst op: 18 februari 2019

Foto's Jan van Kleef

Gerrit van Steeg en Woutera Rozenberg traden op 18 februari 1959 in het huwelijk in het gemeentehuis van Eemnes. Exact zestig jaar later bezocht burgemeester Eddy Bilder het echtpaar in hun woning in de Prinses Marijkestraat in Hasselt om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Gerrit werd geboren in Veenhuizerveld waar zijn ouders een boerderij hadden. Thera bracht haar jeugd door in Eemnes. Ze hielp haar ouders op de boerderij en werkte in de huishouding in Blaricum. Gerrit ging naar de Landbouwschool in Baarn en combineerde zijn studie met een baantje bij een melkveehouderij in Eemnes. Tijdens de wekelijkse catechisatie ontmoette hij Thera. Ze kregen verkering en na drie en half jaar trouwden ze.

Gerrit en Thera gingen in Mijdrecht wonen. Daar werden hun vier kinderen geboren. Het jonge gezin verhuisde naar Giessenburg en daarna werd Hasselt hun woonplaats. Thera zorgde voor de huishouding en het gezin en Gerrit werkte als gediplomeerd kaasmaker bij de melkfabriek in Hasselt en Vollenhove. Door de toenmalige VUT-regeling kon hij daar op 57 jarige leeftijd mee stoppen. Gerrit en Thera woonden vele jaren in de Gennerstraat. Vorig jaar verhuisden ze naar een appartement in de Kastanjehof.

Beiden waren actief bij de kerk. Gerrit en Thera waren allebei kerkenraadslid en Thera brengt haar zelfgemaakte kaarten rond bij jubilerende gemeenteleden. Ook is Thera actief als vrijwilliger bij de Hazelaar in Hasselt. Ze brengt al 30 jaar verjaardagskaarten rond bij de vrijwilligers en bezorgt de Hazelaarpraat. KNGF geleidehonden kan ook op de inzet van Thera rekenen. Bij de plaatselijke supermarkt zamelt zij voor dit doel doppen van lege flessen in. Fietsen is de gezamenlijke hobby van Gerrit en Thera. Samen hebben zij vele meerdaagse tochten gefietst.

De familie Van Steeg telt naast de vier kinderen, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Gerrit en Thera kijken in dankbaarheid terug op de afgelopen zestig jaar. Het huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore