26 september 2020 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt heeft zijn centrummanager

Geplaatst op: 19 februari 2019

Elizabeth Pilat voor de Hanzestad (foto twitter)

Elizabeth Pilat uit Surhuisterveen is de eerste centrummanager van Hasselt. Dat meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Aan de Friezin de taak om het centrum nieuwe impulsen te geven die voor meer bezoekers moeten zorgen. Zij is gespecialiseerd in het ‘op de kaart zetten’ van steden en gebieden.

Het aantrekken van een centrummanager is een van de onderdelen van het plan. De gemeente vraagt in totaal 100.000 euro subsidie via het project Stadsbeweging van de provincie Overijssel. Pilat moet aan de slag met de vele onderzoeken die al zijn verricht. Zij moet zorgen dat daarmee, in samenwerking met alle betrokkenen, ook daadwerkelijk wat gaat gebeuren. Dat plan wordt in het najaar gepresenteerd. Ondertussen is zij al begonnen.

Met het provinciale geld wil de gemeente ook goede ideeën voor de binnenstad belonen. De beste plannen die meer bezoekers en toeristen naar Hasselt trekken, worden beloond met maximaal 2500 euro. In totaal is hiervoor 25.000 euro beschikbaar. Ook streeft de gemeente naar meer uniforme gevelreclame.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore