21 september 2020 Gebruikers online: 35
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Laatste bouwfases Lakenweide van start

Geplaatst op: 28 februari 2019

Van der Steeg Bouwen en Ontwikkelen uit Genemuiden is begonnen met de bouw van de laatste 22 woningen binnen het project Lakenweide. Als die in de zomervakantie worden opgeleverd, heeft het bedrijf bijna vijftig woningen gebouwd in twee jaar tijd. In totaal staat de teller dan op bijna honderd woningen in Om de Weede. En met een project langs de Vaartweg staat een vervolg ook al op de planning.

Het bedrijf stapte ooit in de wijk toen die als ‘een molensteen om de nek van de gemeente lag’, zoals burgemeester Bilder donderdag zei bij de start van de bouw. In een periode van crisis durfde Van der Steeg wel te investeren in Om de Weede. “Met mooie en betaalbare woningen wist u de markt te bereiken”, aldus Bilder. Die gaat er vanuit dat de wijk straks uit zeshonderd woningen bestaat.

Veel kopers van de 22 woningen komen van buiten Hasselt, onder meer uit Kampen, Zwolle en Staphorst. “Een verstandige keuze”, richtte Bilder zich tot de aanwezige nieuwelingen. “Zwartewaterland is een aantrekkelijke en veilige gemeente, op historische grond.”

Samen met wethouder Knol mocht de burgemeester vervolgens zijn metseltechnieken tonen bij wijze van starthandeling.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore