25 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kinderen Blokzijl bezoeken oude schoolklas

Geplaatst op: 1 maart 2019

21 leerlingen van Kindcentrum De Schutsluis uit Blokzijl bezochten donderdag het oude schoolklasje uit de jaren vijftig in het Oude Stadhuis. Schoolmeester Jan Dijkstra gaf de leerlingen, gehuld in kleding uit grootmoederstijd, onder andere schrijfles met een ouderwetse kroontjespen. Voor de leerlingen van groep 3 en 4 van Kindcentrum De Schutsluis vormde dit bezoek een mooie afsluiting van hun project ‘Vroeger en nu’.

Af te meten aan het grote applaus voor de schoolmeester en juffen kijken de leerlingen met veel plezier terug op hun bezoek aan het oude schoolklasje. Niet alleen kregen zij schrijfles, ook was een oude schoolkaart van Overijssel aanleiding voor een les aardrijkskunde en stond een tekening van het vroege voorjaar op het krijtbord centraal tijdens de les kennis der natuur. In het kader van het Cultuureducatieprogramma van de gemeente bezochten afgelopen december en januari ook negen groepen van diverse basisscholen uit Zwartewaterland het schoolklasje. Berichten hierover in de media waren voor Kindcentrum De Schutsluis aanleiding voor het verzoek ook te mogen komen.

W.G. van de Hulst Festival
Het oude schoolklasje maakt op vrijdag 20 december weer deel uit van het W.G. van de Hulst Festival. Een werkgroep, vallend onder Scab, werkt op dit moment hard om te komen tot een programma gevuld met huiskamervertellingen, straattheater, stadswandelingen, muziek en zang, film en televisie, boeken en exposities, oude ambachten en spelletjes. Niet alleen komen de spannende verhalen van kinderboekschrijver W.G. van de Hulst weer tot leven, ook is er ruimte voor een reis door de tijd van het kinderboek en de rijke historie van Hasselt. Blijf op de hoogte via de website www.wgvdhulstfestival.nl of volg het W.G. van de Hulst Festival op Facebook.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore