19 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oude molen voorzien van moderne code

Geplaatst op: 3 maart 2019

Wie een smartphone op zak heeft, kan vanaf nu bij De Zwaluw een QR-code scannen en daarmee informatie boven water toveren. Al langere tijd lag er het plan van de Stichting Overijsselse Molen (SOM) om door middel van een QR-code passanten en bezoekers van Overijsselse molens meer informatie te verschaffen, dit om de kennis van het erfgoed te verhogen.

Er is een mooi bord ontworpen dat een afspiegeling is van het SOM-logo in vorm en kleur. Er is een oranje streep aan toegevoegd om het bord meteen te doen opvallen, ongeacht de achtergrond. Dit oranje wordt ook door de ANWB gebruikt op de borden die zij op Rijksmonumenten bevestigen.

Op zaterdag 2 maart heeft de heer Roose van de SOM, onder toeziend oog van molenaar Foekje Pol,  het bord overhandigd aan de voorzitter van korenmolen De Zwaluw, de heer Jan van der Steege.

 

Bezoekers kunnen de QR-code scannen en komen dan via de molendatabase van de SOM bij korenmolen De Zwaluw waar allerlei wetenswaardigheden staan vermeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore