18 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Echtpaar Hiemstra-Van Wendel 60 jaar getrouwd

Geplaatst op: 4 maart 2019

Foto: Gerrit Slurink

Antony Hiemstra en Annie van Wendel traden op 3 maart 1959 in het huwelijk in het gemeentehuis van Zwartsluis. Burgemeester Bilder bezocht maandagmiddag het echtpaar in hun woning aan de Karel Doormanstraat 27 in Hasselt om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Antony en Annie ontmoetten elkaar, zoals in die tijd gebruikelijk, ‘tijdens de wandelgangen’ in Zwartsluis. De vonk sloeg over en ze kregen verkering. Na een officiële verloving werd het huwelijk op 3 maart 1959 een feit. Het pasgetrouwde stel ging wonen in de Karel Doormanstraat in Hasselt en daar wonen ze nog steeds. Wel verhuisden ze in de loop der jaren naar de woning op nummer 27.

Antony werkte eerst vijf jaar bij de zuivelfabriek in Hasselt. Daarna ging hij naar Ridderinkhof en maakte daar veertig dienstjaren vol als machinebankwerker. Annie werkte al vanaf haar dertiende als huishoudelijke hulp. Ze stopte daarmee toen ze getrouwd was. Daarvoor in de plaats kwam de zorg voor het gezin waarin twee dochters werden geboren. Later werd de familie uitgebreid met vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

De 83-jarige Annie tuiniert graag. Antony is 85 en komt graag bij de soos om een kaartje te leggen of te biljarten. Daarnaast mag hij graag zingen. Hij was 65 jaar lid van gemengd koor ‘Looft den Heere’. Hier stopte hij noodgedwongen mee omdat het koor werd opgeheven. Antony en Annie nemen samen graag deel aan de activiteiten van de Zonnebloem.

Het huwelijksjubileum wordt in kleine kring gevierd met familie en bekenden in Zwartsluis.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore