21 september 2020 Gebruikers online: 45
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt staat in de rij met opening Jumbo

Geplaatst op: 13 maart 2019

Ronald en Ineke Mulder delen met hun personeel boeketjes uit aan de eerste klanten van de Jumbo

Met een ‘gele’ knal van slierten, een feestelijk Jumbo-lied over de speakers en een kort openingswoord van supermarktondernemer Ronald Mulder is woensdagochtend de Jumbo geopend. De wind en de regen hielden de nieuwsgierige klanten niet tegen om de fonkelnieuwe supermarkt van binnen te bekijken en de winkelwagentjes te vullen.

Na het startschot worden de eerste klanten welkom geheten door Mulder en stromen de winkel binnen. De eerste 150 klanten krijgen door het personeel een gele bos bloemen uitgereikt.

Een trotse Mulder maakt in zijn nieuwe winkel praatjes met zijn klanten en neemt de vele felicitaties in ontvangst. Hij is heel blij met het resultaat en heeft hoge verwachtingen van de verandering naar Jumbo. “Het is een moderne frisse winkel geworden die aantrekkelijk voor een heel breed publiek.” Het assortiment leent zich voor zowel klanten met een smalle tot een bredere beurs. De verwachte groei in toestroom heeft er ook voor gezorgd dat het personeelsbestand van 40 naar 65 werknemers is gegaan.

Ook met het interieur is Mulder in zijn nopjes: “Als lokale Jumbo hebben we samen met het hoofdkantoor deze inrichting bepaald. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor prints met foto’s van Hasselt op de deuren.” Met de verandering naar Jumbo is gekozen voor zoveel mogelijk winkeloppervlak. De kantine en de kantoren zijn er zelfs voor opgeofferd om meer producten plek te geven en ruimte voor de wagentjes te creëren. Bij de gemeente ligt nu een aanvraag in behandeling om aan de zijde van het magazijn een verdieping erbovenop te bouwen. Hij heeft goede hoop dat die vergunning wordt verleend.

Marian Wellink is een van die eerste klanten die door de Hasseltse Jumbo loopt. “Fijne lange paden en het is mooi ingericht. Ik kwam altijd al wel bij de EMTÉ maar ik zal nu met deze Jumbo minder naar Genemuiden gaan.” Vlakbij het flessenautomaat staat Boudewijn Zuidema. Opgegroeid in Hasselt maar woonachtig in Zwartsluis. “Ik vind en vond Jumbo altijd heel overzichtelijk en je grijpt niet gauw mis. Ik denk dat veel meer mensen hier nu naar toe komen.”

Patrick Zuidema is tussen alle drukte ook ‘gewoon’ aan het werk. Met een collega vervangt hij prijskaartjes bij de schappen. Hij werkt bijna 25 jaar in de zaak en heeft al heel wat veranderingen meegemaakt. In 1994 kwam hij bij de vulploeg om uiteindelijk een vaste allround kracht te worden. “Noem me maar verkoopmedewerker, maar ik ben hier een manusje van alles.” Ook Zuidema is uiteraard opgetogen met de heropening en de wijziging naar Jumbo. Hij heeft net als veel collega’s kunnen meekijken in andere Jumbo-filialen afgelopen tijd om gewend te raken met de formule. “We waren als EMTÉ al servicegericht, maar dat wordt met Jumbo nog sterker.” Zo kunnen klanten alles uit het landelijke Jumbo-assortiment bestellen in Hasselt, ook als het niet een plek in de schappen ligt of komt, een unicum.
Voor Zuidema doet de verbouwing denken aan het moment dat voorloper Golff van de Nieuwstraat verkaste naar het huidige pand aan Buiten de Venepoort. ”Toen kwamen we in een lege winkel, en ook nu was alles weer kaal.” Hoewel het nu druk is voor een woensdagochtend verwacht hij dat tegen het weekend het echt goed gaat lopen. Hij heeft er in ieder geval zin in. “Deze verandering geeft een impuls aan mijn eigen werk en het is natuurlijk ook een beetje een avontuur.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore