17 augustus 2022 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Politiebureau en gemeentewerf wijken voor Knarrenhof

Geplaatst op: 1 mei 2019

Het voormalige politiebureau en de gemeentewerf worden volgend jaar gesloopt. Dat maakt de komst van een zogenoemde Knarrenhof mogelijk. Daarvoor moeten de initiatiefnemers dan wel eerst het politiebureau aankopen. Dat is nu nog in particulier bezit. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Huurders van de gemeentewerf hebben te horen gekregen dat ze voor het einde van het jaar het pand moeten verlaten.

Overal in Nederland zijn plannen voor zo’n Knarrenhof, waarin woningen voor senioren in een hofje worden gebouwd. Dat zou bijdragen aan meer onderling contact en mede daardoor de zorgkosten omlaag brengen. In Zwolle is een eerste hof gebouwd en als alles meezit, heeft Hasselt binnen enkele jaren aan het Tijlswegje ook een hof met vijftien tot zestien woningen. De gemeente en de initiatiefnemers onderteken daarvoor deze maand een overeenkomst.

Bij de verdere uitwerking van de plannen worden omwonenden nauw betrokken, schrijft het college. De initiatiefnemers hebben al meerdere avonden met directe buren gesproken. Die pleiten voor meer parkeerruimte en vinden het jammer dat het groen moet verdwijnen. In de plannen is wel weer nieuw groen opgenomen.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour