20 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het mooiste plekje van Hasselt – Hasselter skyline vanaf de brug (7)

Geplaatst op: 17 juni 2019

“Als ik van de overkant terugkom naar het Hasselter centrum, kijk ik altijd even naar rechts naar de skyline van Hasselt. Moet je kijken hoe mooi Hasselt is, denk ik dan vaak bij mijzelf.” Horeca-ondernemer Petrit Sterenberg prijst zich rijk met de monumentale omgeving waarin ook hij een bedrijf mag runnen. En dat aanblik is het fraaist vanaf de brug, voor hem het mooiste van plekje van Hasselt.

Op een mooie lentedag loopt Petrit, als de zon hoog aan de hemel staat, over de brug. “Dat doe ik eigenlijk nooit, normaal rijd ik hier met de fiets of met de auto. Maar op deze manier kijk je weer op een andere manier naar de stad.” Geboren in het Zwolse ziekenhuis maar al bijna veertig jaar een echte Hasselter met veel liefde voor zijn woon- en werkomgeving. “Jammer dat je nou net niet Onder de Luifel kan zien.” De oude bomen op de Kaai staan vol in het blad, in de winter komt zijn café beter in beeld.

“Wat ik waardeer is dat zoveel inwoners van de huizen, deze skyline zo mooi houden. Het zijn veel oude huizen, waar veel werk in zit, en kijk naar die mooie dakpannetjes. Dat ziet over het algemeen heel goed uit.” Onlangs kreeg hij dit ook te horen toen hij met familie -afkomstig uit allerlei streken- een wandeling door de stad maakte; dat het in Hasselt zo goed onderhouden wordt.

Zo’n wandeling is voor Petrit ook een manier om de stad nog beter leren kennen. “Ik vind het voor mijn vak ook belangrijk dat ik wat over Hasselt kan vertellen.” Toeristen komen geregeld met vragen aan de bar over de stadshistorie.

Met het eeuwenoude pand waar zijn snackbar en café in zijn gevestigd wil Petrit ook zelf bijdragen aan het fraai houden van het Hasselter aanzicht vanaf brug en waterkant. Zo heeft hij het houtwerk op het terras kortgeleden in authentiek Oudhollands groen laten verven. Ook het dakwerk was aan vervanging toe. “Ik had Gerrard Kijk in de Vegte van het bouwbedrijf hier, en die zei nog iets moois over dat het stadsgezicht ons allemaal overleeft. ‘Jij mag er op passen Petrit zolang je leeft en hier eigenaar van bent. Want als jij en ik zijn overleden, dan blijft dit gebouw er nog wel even staan.'”

Wat is jouw mooiste plekje van Hasselt? Stuur je idee op naar redactie@hasseltactueel.nl en we nemen contact op.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour