7 oktober 2022 Gebruikers online: 7
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Smaakroute wordt Belevingsroute

Geplaatst op: 20 augustus 2019

De route was vorig jaar ook een succes

De maandag van het Euifeest staat van oudsher bekend als ‘autovrij’. Uit die traditie is onder meer de rondrit met de paardentram ontstaan. De laatste jaren kwam daar ook een georganiseerde fietsroute bij. De Smaakroute is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol evenement op de Euifeest-maandag.

Dit jaar is de opzet enigszins veranderd. De fietstocht is gebleven, het eten ook, maar deze twee onderdelen staan nu los van elkaar op de agenda. Het smaakgedeelte vindt plaats in de feesttent onder de naam ‘Foodfestival Proef Lokaal’, waar 10 lokale (horeca-)ondernemers hun lekkernijen aanbieden in een sfeer die doet denken aan de beroemde streetfoodfestivals.

De fietsroute is qua opzet niet veel veranderd, alleen staan de stops niet meer in het teken van eten, maar van beleven. De route leidt langs 6 markante plaatsen in en om Hasselt, waar de deelnemers op uiteenlopende manieren wordt meegenomen in de geschiedenis van Hasselt. Zo zijn exposities te bezichtigen en kan men luisteren naar verhalen, maar ook actief deelnemen aan Oud Hollandse spellen en marshmallows roosteren. Onderweg ontvangt iedereen ook nog een ambachtelijk ijsje en is er de mogelijkheid om (tegen vergoeding) een kopje koffie of thee te halen.

De route is ongeveer 18 kilometer lang met zoals genoemd zes stops, waardoor het geschikt is voor jong en oud. De kosten zijn €1,50 voor leden en €2,50 voor niet-leden. Het foodfestival werkt met een strippenkaart, deze kost €7,50.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour