2 december 2023 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groeiend Anker steekt de weg over voor nieuw klaslokaal

Geplaatst op: 26 augustus 2019

Na lange tijd heeft het multifunctionele centrum Teeuwland weer een beetje de functie waarvoor het ooit werd gebouwd: als schoolgebouw. Met ingang van het nieuwe schooljaar dat maandag is aangevangen heeft groep 6 van Het Anker haar lessen aan de andere kant van de Karel Doormanstraat.

Reden is dat de christelijke basisschool uit haar jasje is gegroeid. Het is een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van de school. Daarom hebben de kinderen en het personeel op de eerste schooldag dit nieuwe klaslokaal samen feestelijk ingewijd.

Het Ankerlogo van de daltonschool op de buitendeur van het klaslokaal werd onthuld door de nieuwe bewoners van Het Teeuwland: de kinderen van groep 6 en meester Erik Poetsma. Daarna werd het schoollied door alle kinderen uit volle borst gezongen en mocht er gekeken worden in het mooie nieuw ingerichte lokaal.

De school is in de loop van de jaren langzaam gegroeid. 20 jaar geleden telde de school 114 leerlingen en was daarmee een van de kleinsten van Hasselt. Inmiddels is het aantal opgelopen tot 181 leerlingen. “Wat hiervoor het succes is, is moeilijk te zeggen” volgens locatieleider Jaap Oudenampsen. “De daltonpijlers als samenwerking, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid zullen hier ongetwijfeld een bijdrage aan hebben geleverd. Veel ouders en kinderen ervaren de school als een veilige gemeenschap. Uiteindelijk is het team de geheime motor achter deze groei. Vooral de pijler samenwerking weten zij keer op keer heel goed uit te werken; samenwerking zowel met en tussen kinderen als leerkrachten en ouders.”

Teeuwland

Na een zoektocht langs verschillende locaties en de mogelijkheid tot noodbouw kwam cultureel centrum Het Teeuwland als optie langs. Dit bleek de ideale oplossing en ook nog eens heel dichtbij huis. De kinderen kunnen het zebrapad over en zijn zo op het plein van de school. Daardoor wordt de groep niet geïsoleerd van de rest van de schoolgemeenschap. Het gebruik van Het Teeuwland wordt weer een beetje in ere hersteld: vroeger was dit huisvesting van de huishoudschool.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour