24 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia maakt zich op voor Elspeet

Geplaatst op: 2 oktober 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag 5 oktober staat voor Olympia’28 de derde competitiewedstrijd op het programma. In Elspeet is de vv Elspeet de gastheer. vv Elspeet is voor Olympia’28 een onbekende tegenstander . Voor zover wij na kunnen gaan wordt dit de eerste ontmoeting in competitieverband in de geschiedenis van beide teams.

vv Elspeet is opgericht op 10 november 1953 en verbleef hoofdzakelijk in de 4e en 3e klasse. Eind jaren ’90 beleefde men een hoogtepunt met een verblijf van twee seizoenen in de 2e klasse. Via de nacompetitie promoveerde men het afgelopen seizoen naar de 3e klasse C middels overwinningen bij CSV’28 en WZC Wapenveld met respectievelijk 1-4 en 3-5. Het team van trainer Jan de Ruiter, die aan zijn vierde seizoen bij de vv Elspeet bezig is, haalde in de voorbereiding wisselende resultaten.  De oefenwedstrijden tegen vv Kampen en Hulshorst werden gewonnen met 6-2 en 4-1. In de beker was men minder succesvol met nederlagen tegen SEH (3-0) en Zalk (5-0) en een overwinning van 7-0 op sp Teuge.

De competitieouverture, thuis tegen de vv Oene, werd met 2-1 gewonnen. In de tweede wedstrijd, afgelopen zaterdag, liep men tegen een 2-0 nederlaag op in Elburg bij ESC. Een uur lang was Elspeet de bovenliggende partij, volgens de ESC correspondent, maar een rode kaart voor Elspeet deed de wedstrijd kantelen. Een als voorzet bedoeld schot zeilde over de Elspeet doelman heen (0-1) en een strafschop (0-2) besliste de wedstrijd in het voordeel van de Elburgers. Door deze resultaten staat de vv Elspeet op een 7e plaats met 3 punten uit 2 wedstrijden met een negatief doelsaldo van -1 (2-3). Wat dit betekent voor de krachtverhoudingen op het veld komende zaterdag, daar valt niet veel over te zeggen.

Onze 007 zal de wedstrijd van Elspeet voldoende geanalyseerd hebben maar uitgaande van eigen kracht moet Olympia’28 de eerste punten mee naar huis kunnen nemen. Afgelopen zaterdag liep het team van Jarrisch Keizer, onder slechte weersomstandigheden, voor de tweede keer tegen een 1-0 nederlaag op. Tegen Swift’64 was het een gelijk opgaande wedstrijd die, net als de keer ervoor tegen Hattem, eigenlijk geen winnaar verdiende. Olympia’28 ging zelf in de fout en Swift’64 profiteerde daar dankbaar van.

Het was oud-Olympiaan Kevin Veger die Olympia’28 de das omdeed. Olympia’28 verzuimde zelf de eigen kansen te verzilveren waardoor de teller na twee wedstrijden nog op nul staat en men de laatste plaats op de ranglijst inneemt op doelsaldo. Het gemis van de afwezige Jeffrey van de Belt en de geblesseerde Bertus Finke doet zich merkbaar voelen. Pluspunt komende zaterdag is dat Van de Belt terug is van zijn huwelijksreis en weer bij de wedstrijdselectie zit. Het weer ziet er niet zo slecht uit voor zaterdag maar een productieve bui van de mannen van Keizer is uiteraard zeer welkom!!

Dus supporters benieuwd of dit lukt, kom dan naar sportpark sportpark “Op de Heide” de thuishaven van vv Elspeet, Uddelerweg 100, 8075 CJ Elspeet, waar de aftrap om 14.30 uur is maar waar u vanzelfsprekend eerder van harte welkom bent in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour