30 september 2023 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Voorbeschouwing: puntloos Olympia ontvangt VIOS

Geplaatst op: 24 oktober 2019

(door Gerrit Slurink)Voor Olympia’28 staat zaterdag de zesde competitiewedstrijd op het programma. Te gast op sportpark ’t Hoenbroeck is csv VIOS uit Vaassen. Voor de meeste Olympia’28-supporters waarschijnlijk een onbekende tegenstander.

Oudgedienden kunnen vast nog wel wat wedstrijden herinneren met VIOS als tegenstander. Voor zover we het terug kunnen halen was de eerste ontmoeting in het seizoen 1952/53 en daarna vier seizoenen in de jaren ’60 allemaal in de 4e klasse. De laatste ontmoeting was in het seizoen 1970/71 in de 3e klasse. VIOS-V (Vooruitgang Is Ons Streven-Vaassen), opgericht in 1935 kwam de laatste 7 seizoenen hoofdzakelijk uit in de 2e klasse en degradeerde daaruit in het seizoen 2016/17. Men heeft dit seizoen de ambitie om die stap hoger weer te maken. De start van dit seizoen is voor het team van trainer Maikel Amzand, bezig aan zijn 9e seizoen bij VIOS, dan ook veelbelovend. Na 4 overwinningen en een gelijkspel staat men op een 2e plaats met 13 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van +8 (12-4).

Afgelopen zaterdag won VIOS de uitwedstrijd bij Hulshorst met 3-2 na een wedstrijd met twee gezichten. Bij rust leek de wedstrijd in de pocket met een 3-0 voorsprong. Maar na de thee liep het anders en had men geluk dat de winst, ook na 11 minuten blessuretijd, over de streep getrokken kon worden. VIOS kreeg wel twee tegenslagen te verwerken in deze wedstrijd. Jaron Dijksterhuis moest het veld verlaten vanwege een gebroken pols en Dennis de Jong kreeg in de 95e minuut nog een rode kaart voorgeschoteld. Bij de in het verleden gespeelde wedstrijd eindigde Olympia’28 altijd ruim boven VIOS in de eindstand. Dit seizoen zal dat een hele toer worden.

De 13 punten die VIOS nu heeft is uiteraard ook de achterstand die het team van Jarrisch Keizer heeft na de vijfde nederlaag op rij. Afgelopen zaterdag liep men bij BAS Biddinghuizen tegen een 4-2 nederlaag op. Bertus Finke, na lang blessureleed weer van de partij, zette Olympia’28 op een 1-0 voorsprong. In de 65ste minuut kwam BAS op gelijke hoogte om vervolgens in de 72ste minuut op voorsprong te komen. In de 78ste minuut scoorde Jeffrey van de Belt de gelijkmaker en leek men het eerste punt binnen te halen maar in de 88ste en 90ste minuut wist BAS de overwinning alsnog veilig te stellen. Balverlies op gevaarlijke plekken met een tegengoal als gevolg overkomt ons niet de eerste keer aldus Keizer om te vervolgen dat het mooi en goed is om te zien dat we mee kunnen op dit niveau! Met nederlagen koop je daar echter niets voor, het gaat om de punten. Men zal zaterdag dan ook uit een ander vaatje moeten tappen en het maximale uit zichzelf moeten halen om die punten te pakken. Het zal geen gemakkelijk wedstrijd worden maar wie weet brengt ons vlaggenschip VIOS de eerste nederlaag van het seizoen toe. Hoop doet tenslotte leven!

Benieuwd of er een verrassing in zit, kom dan naar sportpark  “’t Hoenbroeck” waar de aftrap om 14.30 uur is, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Open Dag BKH