25 september 2020 Gebruikers online: 44
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia maakt zich op voor streekderby

Geplaatst op: 7 november 2019

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat op sportpark “’t Hoenbroeck” de Stadswegderby tegen sc Rouveen op het programma. Het is voor beide teams de achtste competitiewedstrijd in dit seizoen. Derby’s zijn meestal onvoorspelbare wedstrijden.

Als we de competitieduels in Hasselt van deze eeuw bekijken dan behaalden beide teams een gelijk resultaat. De eerste was in het seizoen 2003/04 en eindigde in 0-0. Daarna wist Rouveen driemaal met winst naar huis te gaan in de seizoenen 2004/05 met 0-2, 2006/07 met 1-3 en in 2010/11 met 1-2. Daarna was Olympia’28 aan de beurt met drie keer een overwinning, in 2011/12 met 1-0, 2017/18 met 3-2 en in 2018/19 met 4-1. De rekenaars onder de lezers zien dan ook gelijk dat ook het doelsaldo met 10-10 in evenwicht is.

Vanaf 2000 ontmoeten beide teams elkaar ook viermaal in Hasselt voor de beker. Olympia’28 wist daar drie wedstrijden winnend af te sluiten en sc Rouveen éénmaal. Het laatste duel in competitieverband was op 27 oktober 2018 en bracht Olympia’28, zoals al aangegeven een 4-1 overwinning. Patrick Reuvekamp (2x), Jeffrey van de Belt en Kevin Veger waren de doelpuntenmakers voor Olympia’28 terwijl Christian Korterink in de laatste minuut de eer voor Rouveen nog wist te redden.

Rouveen, het team van trainer Eddy Zwijnenberg, kent een redelijk goede start in de lopende competitie. Twee nederlagen, een gelijkspel en vier overwinningen resulteren in een 3e plaats op de ranglijst met 13 punten en een doelsaldo van +6 (18-12). Drie punten achterstand op koploper Hatto Heim welke men afgelopen zaterdag in Hattem de eerste nederlaag van het seizoen toebracht. Op de 2-3 overwinning van sc Rouveen viel niets af te dingen volgens de Hatto Heim correspondent, de groen/witte brigade was over de gehele wedstrijd de betere ploeg. sc Rouveen heeft een bewegelijk en snel middenveld en voorhoede en Hatto-Heim had daar veel moeite mee.

Het team van Jarrisch Keizer heeft de winst op VIOS-V een goed vervolg gegeven door in Elburg ESC op een 1-5 nederlaag te trakteren. Tegen een uiterst defensief ingesteld ESC had Olympia’28 het meeste balbezit en won dan ook dik verdiend. Doelpuntenmakers voor Olympia’28 waren Jeffrey van de Belt en Jan Koedijk ieder 2x en Willard Visscher. Het was goed om te zien dat sommige spelers weer de juiste vorm te pakken hebben. Olympia’28 staat op 13e plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden en een doelsaldo van -2 (10-12).

Zaterdag krijgt Olympia’28 de kans om de derde zege van dit seizoen te boeken. Met een sc Rouveen in vorm en een met een groeiend zelfvertrouwen spelend Olympia’28 belooft het zaterdag een interessante partij te worden. sc Rouveen zal zeker de toppositie willen behouden. Olympia’28 zal vol voor de overwinning gaan om aansluiting bij de middenmoot te bewerkstelligen. Er zal dan voor Olympia’28 wel vanaf minuut 1 strijd en passie aan te pas moeten komen. Drie op een rij voor Jarrisch Keizer en zijn team zou prachtig zijn!!

Ingrediënten genoeg om naar sportpark  “’t Hoenbroeck” te gaan waar de aftrap om 14.30 uur is, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore