23 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De regels voor carbidschieten en vuurwerk

Geplaatst op: 27 december 2019

Voor het tweede jaar is de gemeente Zwartewaterland aangesloten bij de BOCK-campagne. De campagne staat in het teken van veilig carbidschieten. Er gebeuren nog steeds (ernstige) ongelukken bij het carbidschieten. Veel van deze ongelukken gebeuren door het schieten met een deksel.

De campagne vraagt extra aandacht voor het gebruik van goed materiaal. Een onderdeel daarvan is het schieten met een bal en het dragen van goede gehoorbescherming. De jongerenwerkers bezoeken op oudejaarsdag de locaties waar carbid wordt geschoten en delen gehoorbeschermers uit.

Afsteken van vuurwerk mag uitsluitend op 31 december van 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Het afsteken van illegaal vuurwerk is vanzelfsprekend verboden. In Zwartewaterland zijn geen vuurwerkvrije zones aangewezen. De gemeente gaat er vanuit dat mensen die vuurwerk willen afsteken rekening houden met hun omgeving. Zo wordt het afsteken van vuurwerk in de buurt van bijvoorbeeld verzorgingshuizen, kerken/kerkgebouwen en kinderboerderijen over het algemeen als ongewenst gedrag beschouwd.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour