17 augustus 2022 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Opnieuw record aantal deelnemers met stralende Oliebollenloop

Geplaatst op: 28 december 2019

Foto's Gerrit Slurink en Henk Kuik

Meer dan driehonderd deelnemers liepen mee met de Oliebollenloop zaterdagochtend. Daarmee brak hét eindejaarsevenement van Hasselt opnieuw het recordaantal dat vorig jaar was neergezet. Bij de voorinschrijving waren al 25 procent meer inschrijvingen dan vorig jaar. Van de twaalf categorieën werden drie gewonnen door Hasselters.

Er deden weer deelnemers mee uit de wijde regio aan het evenement rondom De Veldschuur in de Olde Maten. De organisatie kon zich ook zeer tevreden stellen met de weersomstandigheden. Zo rond het vriespunt en geen neerslag droeg bij aan de sfeer en de goede tijden.

De altijd snelle Henk Smalbrugge schreef de 4 Engelse Mijl op zijn naam in de 40+categorie met een fraaie tijd van 21.56 minuten. Zijn zoon Jorn zegevierde in de Kontento Kids Run Junioren 9-12 jaar. Smalbrugge senior was overigens meer dan een minuut sneller dan de nummer 1 van de 40-minners Vincent Buitenhuis uit Rouveen. Nienke van der Woude was de snelste Hasseltse op deze afstand met een mooie derde plek. Hilda Paarhuis deelde de derde plek in de 40+ 4EM voor vrouwen.

Arjan Bruins was de snelste Hasselter met een vijfde plaats op de 8 EM en Harro Veerman bij de veertigplussers met een vierde plek. Monique Sellies behaalde een podiumplek bij de vrouwen en Alice Mijnheer was de snelste Hasseltse bij de veertigplussers.

De jonge Brian Pastoor liet twintig jongens achter zich bij de kidsrun onder de acht jaar.

Kijk op www.uitslagen.nl voor alle tijden.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Opnieuw record aantal deelnemers met stralende Oliebollenloop”

Contour