13 juli 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Glunderende kinderen bij inzamelen kerstbomen

Geplaatst op: 8 januari 2020

Het ging mooi, vindt Henk Dunnink. Hij beheerde vanmiddag een deel van de parkeerplaats van Olympia ‘28. Daar vond, traditiegetrouw, het inzamelen van kerstbomen plaats. Een dikke 360 bomen belandden bij hem.

Dat overtrof Bert Kruidhof allermeest, met ruim 600 bomen bij de sporthal. Dat was druk, maar prima te doen, vindt hij. “Iedereen moet even op z’n beurt wachten, gewoon een voor een afhandelen.” De een komt een boom brengen met de fiets, anderen komen weer met karren vol. Een situatie die zich ook voordoet bij de voetbalclub.

Wim van Lente, die in Genemuiden een van de inzamelpunten bemant, merkt op dat in Hasselt altijd de meeste bomen verzameld worden. “Zolang we Zwartewaterland zijn, is Hasselt toonaangevend met de bomen. Daar heeft bijna iedereen een kerstboom, en dat is in Genemuiden minder.”

Een goed idee, noemt hij het inzamelen van de bomen. “De kinderen zijn er druk mee, er komt ook steeds meer aandacht voor. Als je dit niet doet, komen de bomen overal terecht. Nu zijn ze mooi opgeruimd.”

En druk zijn de kinderen zeker. Een groep kinderen leverde maar liefst 216 bomen in. Goed voor een totaalbedrag van 108 euro. “Die zijn vanaf Tweede Kerstdag al bezig met bomen ophalen. Als je die kindergezichten dan hier ziet glunderen, dat is gewoon mooi.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

Reacties zijn gesloten.