8 augustus 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oolbekkink zwaait af als bestuurslid molen

Geplaatst op: 13 januari 2020

Foto Klaasjan Pol

Bestuurslid Jan Oolbekkink heeft na bijna 25 jaar zijn functie neergelegd als bestuurslid van Korenmolen De Zwaluw. Daar werd in de molen vrijdagavond 10 januari uitgebreid bij stilgestaan met de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor alle medewerkers van de molen.

Jan was al in 1996 betrokken bij de oprichting van de stichtingen Behoud en Vrienden van de Korenmolen De Zwaluw, waaraan het eigendom van de tot dan toe in particuliere handen zijnde molen werd overgedragen. Met zijn bouwkundige achtergrond en inzicht heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de molen en het pakhuis zoals deze vandaag de dag op de kop van de Stenendijk staan. Enkele grote restauraties van de molen, maar ook de totstandkoming van het pakhuis met de diverse voorzieningen en het realiseren van de doorgang die molen en pakhuis verbindt waren projecten die hij met zijn kennis en kunde heeft begeleid. Als blijk van waardering voor zijn zeer betrokken inzet werd Jan Oolbekkink deze avond door bestuur, molenaars en vrijwilligers benoemd tot erelid. De bijbehorende oorkonde werd vergezeld van een bos bloemen voor zijn vrouw aan hem uitgereikt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.