8 augustus 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schoonmaakactie met NLdoet in noordelijk deel Hasselt

Geplaatst op: 13 januari 2020

Harrie Rietman en andere deelnemers van een eerdere opruimactie in Hasselt

Voor het deel ten noorden van de Van der Vechtlaan wordt op 14 maart een buurtopruimdag gehouden. Bewoners worden opgeroepen hun eigen buurt eens flink onder handen te nemen. Tussen 10.00 uur en 12.30 uur wordt er zwerfvuil geraapt, geveegd en opgeruimd. Naast een schone buurt te creëren is het ook een sociaal initiatief waarbij bewoners elkaar beter kunnen leren kennen.

Organisatie van de opruimdag ligt in handen van Stichting Duurzaam Hasselt. De gemeente en ROVA helpen met financiering, materialen en logistiek.
Voor het eerst bij deze zwerfvuil-opruimactie wordt ook een de Dedemsvaart en de haven bij de Kalkovens schoongemaakt.

Iedereen die ten noorden van de Van der Vechtlaan wordt opgeroepen de mouwen op te stropen. 14 maart wordt er verzameld bij het clubgebouw van Scouting De Veste aan de Sikkel. Ook de scouts doen mee aan de actie. Voor koffie, thee of limonade met een koek of stuk fruit wordt gezorgd. De actie wordt bij het scoutinggebouw afgesloten met soep en broodjes voor alle harde werkers.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.