8 augustus 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Collecte voor Woord en Daad

Geplaatst op: 14 januari 2020

In de week van 20 t/m 25 januari collecteert het Woord en Daad comité Hasselt, met hulp van veel vrijwilligers, voor het agrarische project: De boer op. Woord en Daad werkt wereldwijd aan duurzame verandering voor mensen in armoede.

Met dit project ondersteunt Woord en Daad boeren in landen in Afrika (o.a. Sierra Leone, Burkina Faso en Oeganda). Vaak geeft het land geen optimale oogst, het weer zorgt voor wisselende opbrengsten en de boeren krijgen geen eerlijke prijs voor de producten. Woord en Daad werkt aan duurzame landbouw in alle opzichten: goed voor mens en milieu en een verbetering voor de lange termijn. Voor bijvoorbeeld 35 euro krijgt een boer een training over duurzame landbouw en voor 150 euro wordt er een coöperatie gestart zodat men minder kosten en een hogere opbrengst heeft. Door giften worden de boeren geholpen die zorgen voor o.a. mango, rijst en maïs.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.