25 september 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Orgelconcert Minne Veldman in de Ichthuskerk

Geplaatst op: 10 februari 2020

Foto Samuël Strijbis

Op schrikkeldag 29 februari komt Minne Veldman een concert geven op het Holthuisorgel van de Ichthuskerk. 

Minne Veldman(1980), geboren te Sauwerd in Groningen genoot zijn  orgelopleiding aan het conservatorium van Zwolle. Gemiddeld geeft hij zo’n 50 concerten per jaar in binnen-en buitenland. Hij is een veel gevraagd concertgever. Heeft vele cd’s opgenomen in verschillende kerken. Op youtube staan interessante opnamen.

Minne begon zijn orgelloopbaan in Hasselt als kerkorganist. Momenteel is hij verbonden aan de Bethelkerk van Urk. Hij dirigeert gemengde koren en  mannenkoren en werkt vaak mee aan het EO programma ‘Nederland Zingt’.

In 2019 vierde hij zijn 25 jarig jubileum als organist met een concertreis langs de mooiste orgels van Nederland. Op zaterdagmiddag 29/2/20 geeft hij om 4 uur zijn concert op het fraaie barokorgel van de Ichthuskerk.

Het wordt een toegankelijk programma met populaire klassieke en geestelijke muziek. Het  programma bevat 8 onderdelen: 1 Partita- Böhm 2.Preludium- Bruns 3.Triosonate- Bach 4. Fantasie- Boëly 5.Carillon- Bonset 6. Suite Gothique- Boëlmann 7.melodia bottazzo     8.Variaties ps. 21- Veldman

De zaal is open vanaf 15.30 uur en is vrij toegankelijk. Wel is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

Volgende concerten in 2020 in de Ichthuskerk om 16.00 uur:

18 april           Gebr. De Jong orgel en harmonium

22 augustus    Gerwin van der Plaats hooifeest orgelconcert

17 oktober      Evan Bogerd (orgel) en Maurice van Dijk (trompet)

19 december  Kerstconcert met Cappella Campen o.l.v. Ab Weegenaar

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore