25 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia neemt het op tegen team van toekomstige trainer

Geplaatst op: 13 februari 2020

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag 15 februari staat de 16e competitieronde op het programma. Te gast op ons sportpark “’t Hoenbroeck” is de vv Hattem het team van oud Olympia’28 trainer Hans Roeland. Het komende seizoen is Hans, na een afwezigheid van negen seizoenen, weer hoofdtrainer bij het vlaggenschip van Olympia’28.

De wedstrijd van komende zaterdag is de return van 21 september 2019 toen Olympia’28 in het eerste duel van het nieuwe seizoen tegen een 1-0 nederlaag opliep. Wesley van Winsum scoorde in de 24ste minuut voor de Hattemers. Olympia’28 probeerde dit in de tweede helft recht te zetten. Ondanks vele kansen of mogelijkheden kon men de gelijkmaker niet forceren.

Uitgaande van de uitslagen in de laatste drie seizoenen is Olympia’28 overigens weer aan zet om de wedstrijd in winst om te zetten. Geen van beide teams wist namelijk in één seizoen beide wedstrijden winnend af te sluiten. In het seizoen 2016/17 won Olympia’28 in Hattem met 4-2 maar verloor de thuiswedstrijd met 3-4. In 2017/18 won Hattem thuis met 2-1 en Olympia’28 revancheerde zich door thuis met 6-3 te winnen en het vorig seizoen verloor Olympia’28 thuis met 1-3 maar won uit met 3-1. Dit seizoen dus een uitnederlaag voor de Hasselters wat de stand voor Hattem op twee overwinningen en twee nederlagen bracht. Olympia’28 staat thuis op twee nederlagen en één overwinning dus is het zaak om dit zaterdag ook recht te trekken. Het totale doelgemiddelde is met 18-16 wel in het voordeel van Olympia’28.

Op de ranglijst staan beide teams gelijk maar daar is het doelsaldo van -3 voor Olympia’28 t.o.v. de  -5 van Hattem in het voordeel van de Hasselters. Zowel de vv Hattem, op de 10e als Olympia’28 op een 9e plaats hebben 16 punten uit 25 wedstrijden. Voor beide 4 overwinningen, 4 maal een gelijkspel en 7 nederlagen. Afgelopen zaterdag speelde het team van Roeland thuis met 2-2 gelijk tegen ESC. In een boeiend gevecht werd het een verdiende remise volgens de Elburgers.

Olympia’28 wist geen punten mee te nemen uit Swifterbant en verloor met 3-0 bij Swift’64. In een gelijk opgaande eerste helft werd er niet gescoord. Swift’64 combineerde wat gemakkelijker maar in de omschakeling was Olympia’28 dreigender. In de 69ste minuut kwam Olympia’28 op een 1-0 voorsprong. Dit zuivere doelpunt werd echter ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Ongekend volgens de Olympia’28 twitteraar. Vijf minuten later kwam Swift’64 op een 1-0 voorsprong om een minuut later de wedstrijd met de 2-0 in het slot te gooien. In de 85ste minuut viel  nog de 3-0. Olympia’28 zocht na afloop met een katterig gevoel de kleedkamer op. Hoe zou het afgelopen zijn als het doelpunt niet was afgekeurd? Door dit resultaat verloor het team van Jarrisch Keizer het contact met de middenmoot en staat het slechts vier punten van een degradatieplek. Aangezien ook Hattem eenzelfde positie bekleed belooft het zaterdag een interessante partij te worden met als inzet, aansluiting bij de onderkant van de middenmoot. Voor zowel Olympia’28 als de vv Hattem telt alleen de winst maar laat het dan maar Olympia’28 zijn dat de drie punten thuis weet te houden!!

De aftrap is om 14.30 uur op ons eigen sportpark “’t Hoenbroeck”, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de gezellige kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore