25 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stenendijk wordt verstevigd met interne constructie

Geplaatst op: 13 februari 2020

Foto Freddy Schinkel

De Stenendijk wordt versterkt met een constructie aangebracht ín de dijk. Dit heeft Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) donderdag bekendgemaakt. Het plan is uit diverse alternatieve oplossingen als beste uit de bus gekomen. De Stenendijk moet worden versterkt, omdat het niet meer voldoet aan de wettelijke normen en is onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Gezien de cultuurhistorische waarde van de dijk en de woningen die er tegenaan zijn gebouwd, was het een uitdagende puzzel voor het waterschap. Daardoor viel de optie om bijvoorbeeld grond aan de buitenzijde van de dijk aan te brengen af. Ook versterking aan de binnenzijde bleek geen optie. De voorgestelde variant is nu om de dijk van binnenuit te versterken met een constructie. Wat voor soort constructie dit moet worden, is nog niet bekend en wordt uitgewerkt in een aanbesteding.

In juni vindt de voorlopige gunning plaats aan aan een vooraf geselecteerde gespecialiseerde aannemer . Met deze marktpartij gaat het waterschap vervolgens om tafel om de aanbieding, de gekozen techniek en de planning verder uit te werken. Medio oktober wordt dan de definitieve gunning van de dijkversterking verwacht en wordt het ontwerp met de omgeving en de bestuurlijke partners besproken.

Reageren op het plan zoals het er nu ligt kan tot woensdag 11 maart. Vervolgens neemt het waterschapsbestuur het definitieve besluit tijdens de openbare vergadering op dinsdag 26 mei.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore