17 augustus 2022 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nieuwe gechipte informatieborden bij rijksmonumenten

Geplaatst op: 25 februari 2020

Foto Gerrit Slurink. Oude informatieborden worden vervangen en ook bij andere monumenten komen ze te staan, zoals hier aan de Heerengracht.

Toeristen die meer informatie willen over rijksmonumenten in de gemeente hoeven daarvoor alleen nog maar hun mobieltje uit de broekzak te halen. In de borden worden chips geplaatst waarmee informatie naar de telefoon kan worden verstuurd. De nieuwe borden komen te staan bij alle rijksmonumenten in Hasselt.

Buitenlandse toeristen kunnen de informatie over het rijksmonument in het Engels of Duits lezen. Het idee is onderdeel van TIP Hasselt. Op dit moment worden de borden geplaatst in overleg met de Historische Vereniging, gemeente Zwartwaterland, de ANWB en de eigenaren van de rijksmonumenten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour