19 april 2024 Gebruikers online: 37

Olympia maakt zich op voor de ‘Stadswegderby’

Geplaatst op: 12 maart 2020

Eerder in het seizoen speelde de ploegen gelijk. Foto Wim Poelhekken

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 in Rouveen de Stadswegderby tegen sc Rouveen op het programma. Het is de 18e competitiewedstrijd en de return van 9 november 2019 toen Olympia’28 in Hasselt een 2-2 gelijkspel behaalde.

SC Rouveen was toen voetballend beter maar Olympia’28 wist dit met veel inzet te compenseren. Rouveen kwam op een 1-0 voorsprong door Matthias Mijnheer via een goed uitgespeelde aanval. Vlak voor rust kwam Olympia’28 langszij middels Jeffrey van de Belt die een toegekende strafschop benutte. Na een rode kaart van Elrik Schra in de 70ste minuut wist Rouveen, met een man minder, toch weer op voorsprong te komen door Jean-Paul Hooikammer. Ver in blessuretijd kwam Olympia’28 nog langszij toen de Rouveen doelman in een duel met Jeffrey van de Belt de bal in eigen doel werkte.

Het team van trainer Eddy Zwijnenberg is aan een goed seizoen bezig. Na 9 overwinningen, 4 keer een gelijkspel en 4 nederlagen bezet men de 3e plaats met 31 punten uit 17 wedstrijden en een doelsaldo van +13 ( 42-29). Met die 42 doelpunten is Rouveen de  meest scorende ploeg in de 3e klasse C. Qua tegendoelpunten is die situatie anders. Met een aantal van 29 krijgt men relatief veel doelpunten tegen en in dat opzicht doen in totaal 8 teams dat beter. Of daar het voordeel voor Olympia’28 ligt valt nog te betwijfelen als we de historie in deze eeuw er op na slaan.

Van de 7 ontmoetingen in Rouveen in competitieverband verloren de Hasselters er vijf en speelde men twee keer gelijk. Hoog tijd voor Olympia’28 om deze toch wel negatieve spiraal te doorbreken. Een gemakkelijke opgave zal dat niet worden. Afgelopen zaterdag won Rouveen met 2-1 in Zwolle van Zwolsche Boys. Milan Smit opende in de 5e minuut de score. Na rust viel de gelijkmaker voor Zwolsche Boys alvorens Daimen Schra in blessuretijd de winst voor Rouveen veilig stelde. Rouveen was ook nog één van de kanshebbers voor de 2e periode maar moest die aan Swift’64 laten dat BAS met een 3-0 nederlaag naar huis stuurde.

Grote kanshebber voor de 2e periode was VIOS uit Vaassen maar die zag dit in rook opgaan door een 0-0 gelijkspel tegen Olympia’28. Voor Olympia’28  een goed resultaat al was het geen beste wedstrijd. Olympia’28 werd door de VIOS-correspondent in negatieve bewoordingen zelfs vergeleken met Getafe. Een stukje daaruit: ”Het gedrag van Olympia’28 leek een kopie van dat van de spelers van Getafe. Veel geschreeuw en vragen om kaarten, veel getreuzel en intimidatie. Zelfs de staf deed hier in mee, hetgeen in de 30ste minuut tot een opstootje leidde. De warrig leidende scheidsrechter maakte het allemaal niet beter, zodat er weinig te genieten viel”. En zo gaat het nog een stukje verder in dat verslag maar het zal de teleurstelling van het mislopen van de periodetitel zijn zullen wij maar zeggen. Feit is wel dat het team van trainer Jarrisch Keizer zaterdag uit een ander vaatje zal moeten tappen wil men punten uit Rouveen meenemen. Dit zal dan moeten zonder de geschorste Bart Westra die in de slotfase met rood het veld moest verlaten. In dit opzicht een aderlating gezien de blessures die de verdediging van Olympia’28 al langer parten spelen. Door het gelijke spel behield Olympia’28 de 9e plaats met nu 20 punten uit 17 wedstrijden. Het doelsaldo blijft daardoor uiteraard 0 (25-25) maar als dit zaterdag veranderd in +1 dan heeft men in ieder geval SC Rouveen verslagen. Of dit lukt, dat kunt uzelf in Rouveen aanschouwen!!!

Dus supporters, op naar sportpark het sportpark van Rouveen, Korte Kerkweg 22, waar de aftrap om 14.30 uur is maar waar u vanzelfsprekend eerder van harte welkom bent in de kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.