20 april 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Winkels merken dat het druk is

Geplaatst op: 13 maart 2020

Bij Ambachtsbakker Wim Blom slaan vrijdag veel mensen brood in. Daardoor is vrijdag mogelijk niet alles meer leverbaar, meldt de bakker op Facebook. Zaterdag is er extra veel brood in de winkel. “Mocht u zeker willen zijn van voldoende brood, reserveer dit dan”, aldus Blom. Dit kan door tot 15.30 uur te bellen of via de webshop te bestellen.

Bij de Jumbo is het ook druk, vertelt bedrijfsleider Richard Hakkers. “We krijgen vandaag wel lege schappen wat betreft toiletpapier en zakdoekjes.” In de winkel is het behoorlijk drukker dan normaal. Problemen met de versvoorziening worden niet verwacht.

“Je moet het Coronavirus niet onderschatten”, denkt hij. “Wij houden ons aan de voorschriften zoals die zijn doorgegeven vanuit het RIVM, maar de mensen bepalen natuurlijk zelf wat ze ermee doen.” Vanuit Jumbo is inmiddels de beperking opgelegd dat mensen maximaal twee zeeppompjes en twee doosjes paracetamol per klant mee kunnen nemen. Meer meegeven gaat niet, dat blokkeert het systeem zelf.

Hakkers constateert twee verschillende acties onder het winkelend publiek. “Je hebt mensen die het overdreven vinden, maar er zijn ook mensen die echt aan het inslaan gaan nu. De handzeep was al niet goed leverbaar, ik verwacht dat er nu qua toiletpapier wel wat ruis op de lijn komt. Maar de aanvoer van vers blijft zoals het is, ik verwacht niet dat dat een probleem wordt.”

Voor vandaag voorziet hij al dat er te weinig toiletpapier is. “Ik heb al wel nieuwe besteld, maar het is de vraag of dat morgen binnenkomt.” Mogelijk stelt Jumbo een bevoorradingsbeperking in, om alle winkels te kunnen voorzien van de producten.

“Het is even afwachten hoe het zich ontwikkelt”, concludeert Hakkers. “Het is wel behoorlijk drukker dan normaal in de winkel, sinds gistermiddag eigenlijk al.” Dat gebeurde nadat de maatregelen vanuit de overheid bekend worden. Voorlopig controleert Jumbo nog niet of er meer dan honderd mensen tegelijk in de winkel zijn.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour