19 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Marjolein luistert in Amerika ook naar Rutte

Geplaatst op: 17 maart 2020

Marjolein Lolkema volgt vanuit de Verenigde Staten het nieuws over de coronacrisis in Nederland op de voet. Zo luisterde de voormalig bibliothecaris gisteren, aan het einde van de middag voor haar, ook naar de toespraak van premier Rutte. Ondertussen nemen ook de zorgen in haar eigen Idaho toe, vertelde ze maandag in de eerste ‘Corona-uitzending’ van Zwartewater FM.

“Tot vrijdag vonden veel mensen de aandacht overdreven. ‘Een klein griepje…’, dachten ze. Zaterdag meldde de gouverneur nog honderd mensen getest waren, maar dat niemand Corona had. Op Facebook kwamen echter meteen reacties van mensen die dachten dat ze het wel hadden. Bovendien is de situatie hier heel anders: in Nederland ga je naar de dokter, maar in Amerika kost dat goud geld.”

En dat betekent dat het vermoedelijke aantal patiĆ«nten hoger moet zijn. Mensen kunnen een doktersbezoek soms simpelweg niet betalen. “Veel mensen leven echt op de armoedegrens, dat merk ik regelmatig in de bibliotheek bij ons in het dorp. Soms zeggen kinderen dat ze de hele dag nog geen eten hebben gehad. Dan geven we ze maar een zak popcorn.”

Zwartewater FM zendt deze week in samenwerking met Hasselt Actueel elke avond tussen 19.00 en 20.00 uur een programma over de corona-ontwikkelingen in Zwartewaterland uit. Daarin is onder meer een vlog van Jan Blei te beluisteren. Vanaf nu is bovendien elke avond burgemeester Bilder te gast.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour