19 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Lammetjes brengen een lichtpuntje

Geplaatst op: 27 maart 2020

Foto's Hanna Wursten

“Wij hebben nu lammertijd hier. Dat is voor ons echt een lichtpuntje momenteel. Dat is zoiets moois, dat hoort bij de lente. Ik vier dit moment samen met mijn kinderen Kirsten en Marit”, vertelt Janet van der Linde. “De natuur gaat gewoon door. Hopelijk is dat een ook een opsteker voor iedereen.”

De schapenfokkerij van Janet en haar man Alex zijn een ‘uit de hand gelopen hobby’. In en om de stal aan de Glinthuisweg in Genne worden deze lente zo’n 80 tot 90 lammeren geboren. “Begin maart begon het hier in de stal. Dat blijft elk jaar heel mooi.” Dit jaar is het natuurlijk wel anders. “Maar wij mogen onze zegeningen tellen met zoveel ruimte hier. Bovendien hebben de kinderen elkaar om mee te spelen, andere kinderen komen hier nu niet over de vloer.” Afgelopen jaar kwamen klasgenootjes van de PWAS kijken naar de lammetjes. Dat zit er dit jaar helaas niet in. Vanuit school zijn de kinderen nu wel dagelijks druk met kleurplaten maken voor de bewoners van de Hazelaar. “Zo kunnen we toch iets concreets doen”

Dit was de eerste aflevering in onze nieuwe serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour