25 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Mannenkoor vormt erehaag voor overleden voorzitter

Geplaatst op: 5 april 2020

Het Hasselts Mannenkoor in november vorig jaar toen het 50-jarig bestaan werd gevierd van het koor. Foto Gerrit Slurink

Veel Hasselters rouwen om een overleden familielid, buurtgenoot of vriend. Traditionele vormen van afscheid en condoleance zijn nu niet mogelijk. Daarom roept het Hasselts Mannenkoor (HMK) dinsdag haar leden op een erehaag te vormen voor haar overleden voorzitter Herman Bruins Slot. Hij is een van de Hasselter slachtoffers van het coronavirus.

Dat laat Albert Corporaal, waarnemend voorzitter van het koor, dit weekend weten. “Herman wordt vanuit de De Baak begraven. Wij, als HMK zullen bij de begraafplaats bij de sportzaal een erehaag gaan vormen. Onze koorleden wordt gevraagd om er te zijn, als de gezondheid het toelaat. Daarbij blijft het ook een persoonlijke keuze.” Corporaal roept de koorleden -eventueel met partner- en al dan niet in koorkleding Bruins Slot de de laatste eer te bewijzen.

Iedereen wordt verzocht daarna weer afzonderlijk naar huis te gaan. Corporaal schrijft ook dat er wat het HMK betreft geen nascholing is. Dit laatste uiteraard vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Corporaal verwacht zodra het mogelijk is wel een ‘bijzondere bijeenkomst’ te houden ter ere van Bruins Slot. “Maar dat zal eerst binnen het bestuur afgesproken moeten worden”, aldus de waarnemend voorzitter.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Mannenkoor vormt erehaag voor overleden voorzitter”

  1. Wordt Herman Bruins Slot hopelijk toch onder prachtig gezang naar zijn laatste rustplaats gebracht…

    We denken aan zijn vrouw.. en ik denk aan jullie..

    Rust zacht, ook jij Herman scheepvaart.. Behouden vaart!!!

Nightstore