25 april 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koningsdag gaat toch een beetje door

Geplaatst op: 18 april 2020

Koningsdag zal dit jaar anders worden gevierd dan we gewend zijn. “Dat vinden we natuurlijk erg jammer, maar het is het enige juiste besluit in de strijd tegen corona. En het betekent niet dat er op Koningsdag helemaal niets te doen is. Zo heeft de KBOV (Koninklijke Bond voor Oranjeverenigingen) een aantal landelijke activiteiten bedacht, zoals het zingen van het Wilhelmus om 10:00 uur en de Nationale Toost. Zie voor meer info www.KBOV.nl”, laat de Oranjevereniging weten. 

“Als Oranjevereniging Hasselt willen we er ook graag een persoonlijk tintje aan geven voor de Hasselters. De saamhorigheid is groot in Hasselt, dat hebben we de afgelopen periode gemerkt. Daarom hebben wij plannen om vanaf 11:00 uur toch een kleine Hasselter aubade te houden. Een kleine delegatie van Fanfarekorps Irene zal bij De Hazelaar, uiteraard met gepaste onderlinge afstand, de liederen spelen zoals we deze zullen publiceren op de website en de Facebook-pagina. Op Facebook zal deze aubade te zien zijn via een live stream. Bij het schrijven van dit bericht was nog niet duidelijk of deze plannen ook daadwerkelijk doorgang kunnen vinden.”

Daarnaast heeft de vereniging nog twee leuke acties bedacht. “De optocht met versierde fietsen is altijd een hoogtepunt van de dag. Om dit toch een klein beetje door te laten gaan, hebben we een virtuele optocht bedacht. We willen iedereen oproepen om toch je fiets/driewieler/skelter/… te versieren. Op de aparte facebook-groep Koningsdag Hasselt (ook te vinden via onze eigen pagina) kun je een foto of video plaatsen van je creatie. De mooiste drie worden beloond met een leuke prijs. ”

Ook heeft Oranjevereniging een speciale kleurplaat laten maken. “Deze kun je vinden op de website en op Facebook. Print hem uit, maak hem zo mooi mogelijk en lever hem in bij Prima Ten Kate of Vivant. Ook hier krijgen de mooiste drie een prijsje. De Kleedjesmarkt willen we ook graag door laten gaan, en wel in digitale vorm! Op de aparte Koningsdag 2020-groep op Facebook kun je een foto delen van je kleedje met alle spulletjes erop. Daaronder kunnen geïnteresseerden dan reageren en zo kun je je spulletjes verkopen. Zo zijn we allemaal niet bij elkaar, maar toch verbonden. Samen maken we er het mooiste van!”

Kijk op www.oranjevereniging-hasselt.nl en www.facebook.com/oranjevereniging.hasselt voor verdere informatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour