28 mei 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bilder schiet hardloopevenement Hasselt van start

Geplaatst op: 16 mei 2020

Burgemeester Bilder gaf zaterdag het startsein voor Hasselts Halve: een coronaproof hardloopevenement, georganiseerd door Trainingsgroep het Zwartewater. Hasselts Halve bestaat uit vier routes die samen een route van 21,1 km vormen. Deelnemers kunnen tussen 16 mei en 13 juni deze routes lopen. Een mooie uitdaging voor de hardlopers die op 13 juni de Halve Marathon van Zwolle op de planning hadden staan.

Vier weken lang komt er iedere zaterdag een route beschikbaar op www.hasseltshalve.nl. Deelnemers mogen zelf het moment bepalen waarop zij deze route gaan lopen. Na afloop kunnen de ze als bewijs van deelname een printscreen van de gelopen route opsturen. Hierna krijgen ze een medaille toegestuurd, mogelijk gemaakt door Snijder filtertechniek en Binthout.

Routes
De routes van Hasselts Halve gaan door Hasselt en omgeving en kunnen vanaf de volgende momenten worden gelopen:
Vanaf 16 mei: Koningslooproute (5,1 km)
Vanaf 23 mei: Sluizerdijk (4,9 km)
Vanaf 30 mei: Industrieterrein (4,3 km)
Vanaf 6 juni: Veldschuur (6,8 km)

Het is de bedoeling dat deelnemers de routes lopen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Aanmelden
Hardlopers kunnen zich tot en met 30 mei aanmelden op www.hasseltshalve.nl. Uiterlijk 13 juni moeten de printscreens van de gelopen routes ingestuurd zijn. Deelname aan Hasselts Halve is gratis. Trainingsgroep het Zwartewater hoopt met Hasselts Halve hardlopers (weer) te motiveren om te lopen en te trainen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *