25 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Eerste maand voor Lonk verloopt ‘boven verwachting’

Geplaatst op: 18 mei 2020

Jenneke Kroes wilde niet al te hoge verwachtingen hebben bij de aangepaste opening van haar zaak Lonk in de Nieuwstraat. Maar terugkijkend op de eerste weken is ze ‘aangenaam verrast’ met alle klanten die haar winkel vol met vintage-artikelen wisten te vinden. 

Jenneke had vooraf in de planning om eind maart al open te gaan. Maar met de corona-opleving in Hasselt koos ze de opening uit te stellen. “Twee weken later voelde ik dat het wel kon. De grootste schok was toen achter de rug. Daarvoor vond ik het nog niet gepast.” Jenneke koos ervoor om beperkt open te gaan in de avonden en alleen zaterdag overdag. “Alles wat ik nu binnenkrijg is meegenomen, is mijn gedachte. Maar het loopt boven verwachting. Ik ben superblij dat de avonden zo goed gaan. Ik vraag me zelfs wel eens af de toestanden misschien wel in mijn voordeel zijn geweest. Veel mensen zijn ’s avonds aan de wandel en als startend winkelier wordt het mij misschien nu ook wel meer gegund.”

Jenneke stelt zich bescheiden op, maar haar winkel springt absoluut in het oog met de fraaie inrichting. Vintage meubels, worden afgewisseld met kledingrekken en sieraden. Zo zijn er klanten geweest die uiteindelijk met totaal iets anders de winkel verlieten, dan vooraf was bedacht. “De sieraden van My Jewelry lopen bijvoorbeeld enorm hard.”
Met de verdere versoepelingen van de corona-maatregelen hoopt Jenneke ook op meer toeristen in Hasselt. “Want ik moet het straks ook gaan hebben van klanten buiten Hasselt.”

Lees hier ook het eerdere artikel over Lonk, waarin Jenneke vertelt over haar plannen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore