24 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Eerste nieuwe haring voor Actueel-radiomakers

Geplaatst op: 12 juni 2020

Sympathiek gebaar van het Urker Vispaviljoen in Zwartsluis. Meindert en Arie nodigden vrijdagmiddag de media uit om de eerste nieuwe haring te proeven. Daarmee wilden de visboeren de makers van het Actueel-‘corona-programma’ op ZwartewaterFM bedanken voor alle extra uitzendingen in de afgelopen weken. Dat programma komt in samenwerking met Hasselt Actueel tot stand.

“Jullie waren er direct bij toen het coronavirus uitbrak en informeren de samenleving op goede wijze over alle ontwikkelingen”, zegt Arie Noorloos over de reden van zijn actie. Onder zonovergoten omstandigheden proefden Klaas Jan Barneveld en Henk Jan Overmars van ZwartewaterFM en Erik Driessen, Robert Jansema en Enrico Kolk van Actueel de vruchten van de zee.

De haring is volgens de Urkers dit jaar van topkwaliteit. “Het vetgehalte is dit jaar super. De haring heeft zich goed vol kunnen eten met plankton door het warme voorjaarsweer. Ik werk al heel wat decennia in de vis, maar dit is toch zeker een van de betere jaren. Ze zijn heerlijk zacht en mede dankzij een uitje en een slokje Brandewijn weer enorm lekker dit jaar”, vertelt Arie Noorloos. Ondanks dat de invulling van de Vlaggetjesdag er dit jaar anders uitziet door corona, kwamen vrijdagmiddag enkele honderden vaste klanten langs voor een lekker visje.

De extra corona uitzending is vanaf nu alleen nog op donderdagavond. Daarin geeft burgemeester Bilder nog steeds een update van de ontwikkelingen. De uitzendingen werden vanaf het begin heel goed beluisterd. De artikelen die Genemuiden Actueel daarna schreef werden ook duizenden keren bezocht. Een bewijs van de kracht van lokale media.

Robert Jansema uit Zwartsluis nam onlangs Zwartsluis Actueel over van Erik Driessen, maar de Sluziger website werkt nauw samen met Genemuiden en Hasselt Actueel, waarvan ook Bas Jansen mede-eigenaar is. Samen zijn de websites dit jaar al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour