25 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Teruggekeerde Olympia-coach legt de lat hoger

Geplaatst op: 18 juni 2020

Na negen seizoenen is Hans Roeland opnieuw hoofdtrainer van het eerste elftal van Olympia’28. “De gedachte dat ik hier ooit zou terugkeren is altijd wel gebleven bij mij. Ik heb natuurlijk hartstikke mooie jaren gehad bij Olympia.” Qua kansen op succes is de kersverse coach vol vertrouwen. “Het is me toen gelukt, waarom zou het nu niet lukken?”

Zes seizoenen maar liefst had Roeland de Hasselter hoofdmacht onder zijn hoede. Tussen 2005 en 2011 zwaaide hij de scepter. Meteen in zijn eerste seizoen was het al raak met het behaalde kampioenschap in de derde klasse. In de vijf daaropvolgende seizoenen draaide zijn team goed mee in de tweede klasse met meerdere periodetitels als resultaat.

De 52-jarige IJsselmuidenaar heeft het afgelopen decennium gewerkt bij Nieuwleusen, Zwolsche Boys, Hattem en het tweede elftal van SC Genemuiden. Bij alle teams heeft hij in de tweede en derde klasse van het zaterdag-amateurvoetbal gecoacht. “Ik heb altijd op dit niveau gezeten, dat past bij mij. Ik heb ook nooit de ambitie gehad om door te ontwikkelen tot coach in de hogere klassen.”

Olympia bleef zowel qua contacten en in zijn gedachten altijd dichtbij. Bovendien kwam Roeland regelmatig als tegenstander over de vloer. Dan was het altijd ook een treffen met veel oude bekenden en oud-spelers. “Heel veel jongens die ik destijds in mijn selectie had zitten, zijn nog steeds actief binnen de vereniging. Hun roots liggen bij deze club en dus vinden ze ook dat ze belangrijk moeten blijven voor Olympia’28.” Naast zijn succesvolle verleden in Hasselt is het ook dat familiegevoel wat Roeland heeft teruggebracht op sportpark ’t Hoenbroeck. In de staf treft hij naast Wilco Slendebroek en Richard Boerhof ook oud-speler Ruud Scheper als assistent.

Roeland werkt dit seizoen met een hoofdzakelijk jeugdige selectie met veel ‘eigen jongens’. “Dat is ook altijd het beleid geweest bij Olympia, om zoveel mogelijk eigen jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal.” Dat resulteert in veel jonge spelers, maar dit seizoen ook in twee terugkerende ervaren jongens. Want naast Jasper van der Stouw kan Roeland ook op de diensten rekenen van Matthan Admiraal. Na een seizoen afwezigheid keert ook de 29-jarige Admiraal terug op het oude nest.

Voor dit seizoen is Roeland heel content met de selectie die hij aantreft. “Deze selectie is sterker geworden dus dan mag de lat hoger worden gelegd. Maar als ik ook naar mijn oude club Hattem kijk, verwacht ik ook dat de kwaliteit van de hele competitie hoger komt te liggen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour