13 juli 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veerpoort blijft overeind na raadsvergadering

Geplaatst op: 25 juni 2020

De Veerpoort heeft de gemeenteraadsvergadering van donderdag overlegd. Coalitiepartijen pleitten ervoor om de plannen voor de opbouw van de poort een jaar uit te stellen om zo de 5 procent verhoging van de OZB te voorkomen. De collegepartijen zagen niets in dat voorstel.

“We zijn al tijden bezig met dit proces, dat moet je niet afbreken”, vindt Astrid Dijkstra van de PvdA. Ook ChristenUnie en SGP wijzen op alle positieve ontwikkelingen in Hasselt die door moeten gaan. “Wij willen Hasselt een boost geven: laten we vooral de schouders onder de stad blijven zetten. Als we dit voorstel aannemen, doen we Hasselt ernstig tekort”, vindt ook wethouder Slingerland.

Meest uitgesproken was John Smits van de VVD. “Wat schieten we eigenlijk op met de Veerpoort? Komt er een toerist meer door naar Hasselt. Ik denk het niet. We zetten een hoop stenen op elkaar en bouwen zo een toren. Maar is dat realistisch in een tijd dat mensen naar de Voedselbank moeten?”

Ook Roel Withaar van GemeenteBelangen is niet onder de indruk van de poort die de gemeente volgend jaar wil opbouwen. “Het is namaak, plagiaat van een toren, neem me niet kwalijk. Wat mij betreft is dit plan geen drie ton waard.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.