24 januari 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bilder opent eerste onderdeel Bedevaartspad

Geplaatst op: 2 juli 2020

Burgemeester Bilder onthult maandag 6 juli het eerste onderdeel van het Bedevaartspad in Hasselt. Deze route maakt onderdeel uit van het project Hanze & Bedevaart, waarvoor de gemeente een Europese Leader-subsidie heeft ontvangen.

De route vertelt het unieke verhaal over Hasselt als Hanzestad en Bedevaartsoord. De route leidt inwoners en toeristen aan de hand van informatiepalen, verhaalpalen, afbeeldingen en een app langs acht locaties. Zeven van deze locaties bevinden zich in het centrum van Hasselt en de achtste locatie is het Zwartewaterklooster.

Het eerste onderdeel is een raamdisplay over Pereginus van Barmentlo, één van de eerste boekdrukkers in Nederland. Hij was van 1481 t/m 1490 werkzaam in zijn boekdrukkerij aan de Hoogstraat 12. De komende maanden volgen de andere zeven onderdelen, waardoor het Bedevaartspad Hasselt volgend jaar voor iedereen beschikbaar is.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore