21 januari 2021 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sportieve zomertour gestart in Wijngaardenbad

Geplaatst op: 8 juli 2020

In het Arien Prins van Wijngaardenbad is woensdagochtend gestart met een tour door de provincie om gezond bewegen te promoten. Deze tour was gelijk de opmaat naar het Provinciaal Sportakkoord waarin Sportservice Overijssel, topsport Overijssel, de Koninklijke Nederlandse Zwembond, sportbedrijven in de provincie, zwembaden, campings en vakantieparken gaan samenwerken. Organisatiebureau SportYv van Yvonne Tamminga uit Hasselt is verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma.

Amper 16 graden celsius op de thermometer. Helaas niet de gewenste temperaturen om zo vroeg een duik te nemen. Gelukkig voor alle kinderen die deelnamen was het water lekker warm en werd er flink gezwommen onder leiding van de Hasselter ex-topsporter Bastiaan Tamminga. Ook sporters waren aanwezig voor het geven van diverse clinics. Namens de gemeente was wethouder Gerrit Knol aanwezig. De Provincie Overijssel, die het project steunt, vaardigde gedeputeerde Roy de Witte af.

Tijdens het project Zomertour reist een team sportpromotors, trainers en topsporters door de Provincie langs 25 zwembaden, campings en vakantieparken en biedt diverse beach- en zwemactiviteiten aan voor inwoners, campinggasten en andere geïnteresseerden. De deelnemers wordt geënthousiasmeerd om deel te gaan nemen aan een vervolgaanbod bij de lokale verenigingen en zwembaden.

29 juli doet de tour ook het Hasselter zwembad weer aan. Hou daarvoor de website van de zwembond in de gaten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore