25 januari 2021 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Free wifi beschikbaar voor de hele binnenstad

Geplaatst op: 17 juli 2020

Geen Hasselter kan het ontgaan zijn dat het mobiele bereik in de binnenstad op veel plekken slecht is. Daarom komt er in samenwerking met computerwinkel Digidot vrij beschikbare wifi beschikbaar in het oudste deel van Hasselt. Maandag wordt het netwerk officieel in gebruik genomen maar iedereen die nu al zoekt naar de netwerknaam ‘Hasselt’ kan het vinden.

Alles wat tussen de grachten en het Zwarte Water ligt mag rekenen op gratis bereik. Het is zowel bedoeld voor bewoners als bezoekers. Laatstgenoemde groep wordt er middels bebording en teksten op terrasjes op geattendeerd. Het plan komt uit de koker van het onlangs gevormde stadsteam in samenwerking met centrummanager Eduard Plate.

Plate geeft aan dat er in eerste instantie is gekeken of het 3G/4G-bereik kon verbeteren. Om dat bij netwerkbeheerders gedaan te krijgen is volgens Plate een ‘lang proces waar we niet op wilden wachten.’ In de tussentijd is voor de wifi-oplossing gekozen om Hasselt ook online gastvrijer te maken. Plate geeft aan dat hij en het stadsteam zich ook inspannen om het via overheden en netwerkbeheerders voor elkaar te krijgen dat de gratis wifi-punten uiteindelijk overbodig raken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore