25 januari 2021 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Hasselt’-wifi in gebruik genomen

Geplaatst op: 20 juli 2020

Met twee grote spandoeken wordt het ieder bezoeker en bewoner kenbaar gemaakt: gratis wifi in het Hasselter centrum beschikbaar. Het stadsteam en centrummanager Eduard Plate kwamen met het initiatief om Hasselt beter mobiel bereikbaar te maken om de 3G/4G-dip rondom de kerktoren te bestrijden.

Bij de entree in de Hoogstraat en de Van der Vechtbrug hangen de twee spandoeken vanaf deze week. Plate gaf eerder al aan dat er in eerste instantie is gekeken of het 3G/4G-bereik kon verbeteren. Om dat bij netwerkbeheerders gedaan te krijgen is volgens Plate een ‘lang proces waar we niet op wilden wachten.’ In de tussentijd is voor de wifi-oplossing gekozen om Hasselt ook online gastvrijer te maken. Plate geeft aan dat hij en het stadsteam zich ook inspannen om het via overheden en netwerkbeheerders voor elkaar te krijgen dat de gratis wifi-punten uiteindelijk overbodig raken.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “‘Hasselt’-wifi in gebruik genomen”

  1. Mooi om te zien dat de inzet van wethouder Coster zijn vruchten afwerpt. Nu moet de rest zich nog bewijzen.

Nightstore