25 januari 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Politie gaat coronaregels strenger handhaven

Geplaatst op: 23 juli 2020

De politie in deze regio gaat vanaf komend weekeinde strenger optreden tegen mensen die zich niet houden aan de coronamaatregelen. Dat meldt de Veiligheidsregio IJsselland waaronder ook Zwartewaterland valt. “ Een nieuwe opleving in het aantal besmettingen laat echter zien dat er een scherpte in de handhaving van de regels nodig is, in het bijzonder rondom de horeca”, zegt burgemeester Bats van Steenwijkerland namens zijn regionale collega’s.  

Minister Grapperhaus riep woensdagavond al op tot meer alertheid. Dit wordt onderschreven door de politie en de gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland. In diverse plaatsen in de regio is het, met name in de horeca (zowel buiten op terrassen als binnen in bijvoorbeeld café’s), te druk. “Aanspreken, waarschuwen en wijzen op het belang van de maatregelen werkt in veel gevallen niet. Dat is een zorgwekkend signaal, en met het vervagen van deze maatschappelijke grenzen neemt ook de noodzaak van het handhaven toe. Komend weekend In het komende weekend zal in de gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland strenger opgetreden worden tegen overtredingen in de horeca”, aldus de Veiligheidsregio.

Dit doen de gemeenten in samenwerking met de politie. Ook zullen BOA’s ingezet worden voor extra controles. Rob Bats: “Het is vervelend dat deze maatregelen getroffen moeten worden, maar desondanks is het van belang dat we dit doen. Een nieuwe besmettingsgolf betekent dat meer mensen getroffen worden door dit virus. Door de maatregelen in acht te nemen beschermen we niet alleen onszelf maar ook onze dierbaren en de kwetsbaren in onze samenleving. Daarnaast zal een nieuwe besmettingsgolf opnieuw een enorme druk leggen op het zorgpersoneel. We zijn weliswaar klaar met het coronavirus, maar het virus is nog niet klaar met ons. Laat dit een wake-up call zijn. We kunnen deze crisis alleen onder controle houden als we deze verantwoordelijkheid steeds met elkaar blijven nemen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore