26 januari 2021 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Belksma ‘emotioneel’ bij herinnering aan vader in Hasselt

Geplaatst op: 24 juli 2020

“Het is emotioneel om hier te zijn”, zegt Ton Belksma in de Grote kerk in Hasselt. Dat is de kerk waar nog voor zijn geboorte zijn vader werd geordend als zendeling.

Die ordening/uitzending bestond eruit dat zijn vader, Bram Belksma, in Indonesië de sacramenten mocht bedienen. Het is vandaag exact 75 jaar geleden dat zijn vader aan voedselvergiftiging overleed in een jappenkamp.

Ter herinnering daaraan, organiseerde Belksma een orgelconcert, met aan de toetsen Simon Stelling. “We zijn een keer hier geweest om dit af te spreken”, vertelt hij. Vandaag is zijn tweede keer in de kerk in Hasselt.

Hij heeft verder geen herinneringen in de Zwartewaterstad. “Het is echt vanwege het feit dat mijn vader hier geordend is”, legt hij uit. “Mijn beide kleindochters dragen een gedicht voor en er is iemand die psalm 103 in de Toraja (Indonesische taal) voordraagt.”

Zelf is Belksma niet kerkelijk meelevend. “Ik heb geprobeerd dit te doen in de geest van mijn vader”, vertelt hij. “Maar of dat gelukt is, dat kan ik niet beoordelen.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore