17 januari 2021 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Tour de Kleedjesmarkt’ vooraf al een succes

Geplaatst op: 20 augustus 2020

Marlous Naberman van De Buurman bedacht het spontaan. “Ik was aan het verhuizen en wist niet waar ik dit jaar met m’n rommel naar toe moest.” Geen Euifeest dus ook geen traditionele kleedjesmarkt. Daarom bedacht ze om het met haar gezin voor het huis te verkopen. Dat bleek aanstekelijk en de ‘Tour de Kleedjesmarkt’ was een feit als facebookgroep voor zaterdag 22 augustus. “Inmiddels zijn er al uit zo’n vijftig straten aanmeldingen gekomen. Ik hou de tel al niet meer bij.”

Op deze manier kunnen mensen coronaproof in de open lucht bij elkaar voor het huis snuffelen naar leuke tweede hands spullen. “Het begon eigenlijk bij eigenbelang om ervoor te zorgen dat mijn spullen weer opnieuw worden gebruikt, maar het mooiste is toch dat duurzaamheid verder wordt gestimuleerd. Dat vind ik steeds belangrijker worden in mijn leven”, vertelt Marlous die nu een paar jaar de tweedehands kledingwinkel runt op de kop van de Hoogstraat.

Het enthousiasme van alle aanmelders verklaart voor Marlous ook de behoefte naar contact, weliswaar op afstand. “En normaal is met Euifeest natuurlijk de stratenroute maar nu hebben we een rommelmarktroute.” Marlous lijkt te zien dat deze rommelmarkt een andere vorm krijgt dan doorgaans het geval is nu mensen veel minder hoeven te slepen met hun spullen. “Ik denk dat mensen hun hele huisraad op de stoep zetten”, grapt Marlous.

Nu ze merkt dat de tour als een sneeuwbal groter wordt, werd ook haar verantwoordelijkheidsgevoel groter. “De kans is nu dat het wat drukker wordt en daarom heb ik er weer een extra berichtje tegenaan gegooid in de facebookgroep dat iedereen goed alle coronamaatregelen in acht moet blijven nemen.” Uiteindelijk heeft ze wel het gevoel dat iedereen in Hasselt weet hoe belangrijk dat is na alle ellende afgelopen voorjaar.

Ze merkt ook dat mede door deze tour er van alles wordt geregeld in diverse buurt-apps. “Mensen willen kijken of er toch een barbecue kan worden gehouden en ze bedenken om alsnog lampjes op te hangen in de straat.” Zelf staat Marlous gewoon in haar winkel zaterdag, maar haar gezinsleden gaan hun stinkende best doen hun ‘hele huisraad’ van de hand te doen.

Op deze facebookpagina is te zien waar de kleedjes zaterdag zijn te verwachten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore