26 januari 2021 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sfeervol picknickconcert in Van Stolkspark

Geplaatst op: 22 augustus 2020

Irene en SCAB maken een zomers feestje in het park, Foto Gerrit Slurink

Het Van Stolkspark, met zijn onlangs door buurtbewoners opgeknapte muziekkoepel, vormde het fraaie decor van de het picknickconcert. Dit concert, georganiseerd door de Stichting Cultulere Activiteiten Bibliotheek (SCAB) en Christelijk Fanfarekorps Irene vond zaterdagmiddag plaats.

Voor de circa 100 bezoekers was er voldoende ruimte om aan de coronaregels te voldoen. De gasten zorgden zelf  voor hun natje en droogje.

Irene opende de picknick met een aantal nummers. Cultuurwethouder Gerrit Knol gaf in zijn welkomstwoord het belang van cultuur aan voor een breed publiek. In de gemeentelijke cultuurnota wordt hier in afstemming met diverse verenigingen en scholen invulling aan gegeven. Voor hun belangrijke rol bij het opknappen van de muziekkoepel zette hij de buurtbewoners Ruthger Bergman en Johan Haasjes in de bloemen. Ook Jan Keizer had dit verdiend, maar hij was niet aanwezig.

Hierna volgde een uitgebreid opreden van het duo De Sfeerheren. Diverse nummers met vrolijke zang en accordeon- en bassmuziek kwamen voorbij. ‘Op een mooie pinksterdag’, ‘Ik ga naar Frankrijk’, ‘Het dorp’, nummers van Elvis Presley, tangomuziek en en zelfs het nummer ‘Ik voel me sexy als ik dans’ (volgens de Sfeerheren alleen voor jongeren?) schalden door het park. Helaas was meezingen vanwege corona niet toegestaan.

Dit optreden werd onderbroken door een balletact van de jonge dames Roos Smit en Lara Alters van dansschool Schone Kunsten uit Steenwijk met begeleiding van hoboïste Inge de Vries en volgens choreografie van Lindy Kaper. Fanfarekorps Irene zorgde voor de afsluiting.

Buitenlands bezoek

Het Tsjechische stel Rudi en Vladka Filip passeerden op hun gehuurde OV-fiets toevallig het Van Stolkspark. Aangetrokken door de muziek kwamen ze even meegenieten. Zij maakten een fietstochtje vanuit Zwolle, waar zondag hun kleinkind wordt gedoopt. Er kan worden teruggekeken op een sfeervolle bijeenkomst waarbij het publiek genoot tot en met de laatste noot.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore