18 januari 2021 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Opfriscursus verkeerskennis voor 65-plussers

Geplaatst op: 25 augustus 2020

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zwartewaterland. In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden.

Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. In 2 bijeenkomsten van 2 uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. Neem gerust buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee. Voor ieders veiligheid heeft VVN maatregelen getroffen om de cursus coronaproof uit te voeren. In verband met COVID-19 is het dit jaar niet mogelijk om deel te nemen aan een individuele praktijkrit. De praktijkritten worden vanaf januari 2021 weer georganiseerd. Hiervoor kan al wel worden opgegeven tijdens de bijeenkomsten.

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN iedereen direct aan te melden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Zwartewaterland. Vermeld in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of wilt deelnemen aan de praktijkrit.

Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144.

1e bijeenkomst: woensdag 30 september 2020 van 10.00 tot 12.00 uur
2e bijeenkomst: woensdag 7 oktober 2020 van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Hervormd Kerkelijk Centrum “De Regenboog” Regenboogstraat

Deelnemers worden op beide dagen verwacht.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore