18 januari 2021 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geen Euifeest in ‘de Luifel’ maar Petrit denkt in oplossingen

Geplaatst op: 28 augustus 2020

Het terras van Onder de Luifel

We zitten midden in wat in het ‘oude normaal’ een week vol festiviteiten was geweest. Voor de horeca is het Euifeest altijd een kassucces waar de ondernemers het nu zonder moeten stellen. Ook Petrit Sterenberg van Onder de Luifel heeft voor grote uitdagingen gestaan, maar kijkt met een goed gevoel terug op afgelopen maanden en verwacht de koudere maanden goed door te komen. “Ik wil niet in termen van problemen denken, maar in oplossingen.”

“Hoe kan ik een gezonde bedrijfsvoering draaien? Zowel qua gezondheid als financieel. Met ons personeel is dat een uitdaging omdat net als op veel andere werkplekken onderling geen 1,5 meter gehouden kan worden. Daarom zitten we als team geregeld bij elkaar om elkaar scherp te houden, ook qua privésituatie. En als een personeelslid verkouden is, dan blijf je thuis. Dat is hier geen discussie. Belangrijkste is om met elkaar te blijven communiceren”, aldus Petrit.

“Qua bediening van onze klanten hebben we eigenlijk niet zo’n groot probleem qua coronamaatregelen. In de snackbar is dat sowieso geen probleem voor ons met de balie tussen personeel en de klanten. En serveren aan de tafels doen we door het aan de kopse kant van de tafels neer te zetten.”

Het belangrijkste is voor Petrit dat er geen besmettingen in zijn bedrijf plaats vinden. En dat probeert hij zo goed en kwaad als het gaat te voorkomen. Daarin heeft hij ook wel moeten bijsturen afgelopen weken. “Een tijd geleden draaide ik zelf hierbuiten, en koos bewust voor rustige zomerse muziek, geen Snollebollekes. Dat was leuk en gemoedelijk, maar na twaalven werd het toch iets te gezellig zeg maar. Toen heb ik ook in overleg met de veiligheidsregio besloten om de zaak in principe om middernacht te sluiten, en om 23.30 gaat de muziek uit en stoppen we met schenken. En sindsdien gaat het prima zo.”

Al met al wil Petrit niet klagen en heeft daar ook weinig reden toe vindt hijzelf. “We hebben een luxepositie hier. We kunnen binnen nog steeds 50 man ontvangen in het cafégedeelte, we hebben een terras en toeristisch was het een topseizoen met veel mensen die vakantie in eigen land vierden. Maar uiteindelijk ga ik m’n gebruikelijke jaaromzet niet halen, maar ik blijf zoveel mogelijk kijken wat er praktisch mogelijk blijft om te ondernemen.”

“Geen Euifeest stemt me wat melancholisch. In de snackbar loopt het gewoon door, maar kijk ik naar het café, dan zou het er nu druk zijn met veel mensen. Ik heb vandaag wel weer de prikkabel opgehangen met gekleurde lichtjes, dat hoort er toch bij in deze week.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore